First responder

Vereisen uw werkzaamheden speciale eerste hulp op het hoogst haalbare niveau? Wellicht is de opleiding First Responder iets voor uw bedrijf of instantie.

De kracht van het First responder :

  • Unieke, praktijkgerichte lesmethode
  • Eerstehulpverlening met de ABCDE-methodiek, in volgorde van belangrijkheid, volgens de laatste Europese en Internationale eerstehulp richtlijnen
  • Overdracht aan de professionele hulpverlening volgens protocollaire stappen
  • Kwaliteit en altijd up-to-date lesmateriaal in één (digitaal) boekwerk

ABCDE – methodiek :

De  basis van elke eerstehulpverlening is het volgen van de ABCDE-methodiek. Met de ABCDE-methodiek wordt in volgorde van belangrijkheid eerstehulp verleend.
De ABCDE-methodiek wordt al vele jaren wereldwijd toegepast in de eerstehulpverlening, zowel door professionele hulpverleners als door eerstehulpverleners van diverse eerstehulp (opleidings)organisaties.
In Nederland werken professionele eerstehulpverleners al meerdere jaren volgens de ABCDE-methodiek, zoals de ambulancezorgverlening met het Landelijk Protocol Ambulancezorg, Spoed Eisende Hulp afdelingen van ziekenhuizen met het Landelijk Protocol SpoedEisende Hulp en de Brandweer met het Landelijk Protocol Levensreddend Handelen. Ook eerstehulpverleners (EHBO-ers) kunnen in de ABCDE-methodiek worden (om)geschoold met de opleidingen van Risk Organisatie.

Voor een goede overdracht aan de professionele hulpverleners dient ook andere belangrijke en relevante informatie te worden gegeven.
Door uitvragen gedurende de eerstehulpverlening volgens het AMPLE-protocol van een slachtoffer welke bij kennis is, kan de eerstehulpverlener belangrijke informatie van het slachtoffer over mogelijke problemen ontvangen die van belang kan zijn voor verdere hulpverlening, achtergrondinformatie en/of oorzaken van de stoornis of letsel. Dergelijke informatie kan mogelijk van andere bij het slachtoffer behorende personen komen.