Nieuwe reanimatiepop

Sinds kort is bij RISK Organisatie de nieuwe reanimatiepop verkrijgbaar. Het voordeel wordt behaald op het gebied van didactiek omdat de cursist meteen ziet en ervaart of hij de juiste reanimatiesnelheid toepast. Door middel van ledverlichting in de reanimatiepop, is te zien voor de cursist wat hij moet aanpassen. Bekijk het filmpje en zie hoe eenvoudig deze reanimatiepop werkt.

RISK Organisatie ondersteunt de Achterhoek Cup

RISK Organisatie is sinds de oprichting van de  Achterhoek Cup  als subsponsor gekoppeld aan dit geweldige initiatief. Een evenement dat voor alle voetbalclubs uit de Achterhoek en omgeving een jaarlijks terugkerend toernooi is worden. Het is een competitie voor Standaard Heren, Jeugd Onder 15 en Vrouwenteams uit de Achterhoek en omgeving.

 

 

 

PERSBERICHT 2013

vv Viod initieert Bordbusters Achterhoek Cup met De Graafschap.

De Bordbusters Achterhoek Cup is een nieuw initiatief in de Achterhoek, een rijk gebied als het amateurvoetbal betreft. Een toernooi voor eerste elftallen in het voorjaar, met als hoofdprijs een thuisduel tegen De Graafschap. Dit duel vindt plaats in de voorbereiding van het volgende seizoen. Het knock out-toernooi is een initiatief van vv Viod, in samenwerking met De Graafschap.

De eerste serie wedstrijden vindt in de regio plaats op doordeweekse avonden, in de maanden maart, april en mei. Clubs kunnen zich tot 22 februari gratis inschrijven voor de Bordbusters Achterhoek Cup. De loting vindt 8 maart in stadion De Vijverberg plaats, voorafgaand aan de wedstrijd De Graafschap-FC Volendam.

Vanaf de kwartfinales worden de wedstrijden op de velden van v.v. Viod gespeeld, de finale is gepland in het weekend van 8/9 juni.  De scheidsrechtersvereniging Doetinchem en omstreken heeft haar volledige medewerking toegezegd en draagt zorg voor de scheidrechters tijdens alle duels. De halve finales en de finale worden geleid door een neutraal trio.

Een noviteit is dat een gele kaart bestraft wordt met een tijdstraf van 10 minuten. Bij twee gele kaarten volgt veldverwijdering. Gele kaarten worden niet gemeld bij de KNVB, waardoor dit geen gevolgen zal hebben voor competitie- nacompetitiewedstrijden. Een rode kaart wordt wel gewoon afgehandeld volgens de normen van de KNVB.

Het toernooi wordt financieel mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Bordbusters BV en als subsponsors hebben Aquarius, Brandpepper BV, Trade Med BV en RISK zich aan de Achterhoek Cup verbonden.

De organisatie is in handen van Viod uit Doetinchem. Viod en De Graafschap  hechten er grote waarde aan dat de rode draad van het toernooi moet zijn: ‘Zonder respect geen voetbal’… niet alleen nú maar áltijd!

BHV voor Boomverzorgers

Bij veel boomverzorgers was er al lange tijd behoefte aan een BHV cursus op maat. Wij Risk Organisatie en Ayla boomverzorging hebben dit opgepakt en een cursus opmaat geschreven en reeds meerdere malen geven. Waarbij wij de op- of aanmerkingen van de cursisten verwerkt hebben in de cursus. Dit heeft ook geleid in een nieuw cursusboek BHV voor boomverzorging.

Wij behandelen tijdens deze cursus niet alleen de basis van de levensreddende handelingen maar ook het herkennen van iemand in de problemen volgende (volgens) het ABCDE protocol. Daarnaast worden de diverse verwondingen behandeld met de nieuwste materiaal (materialen).

De duur van deze cursus is 1 dag

Het certificaat zal een geldigheid hebben van 1 jaar, hierna word u weer uitgenodigd voor een herhalingscursus waarbij we beginnen met de verplichte BHV/EHBO onderdelen. Hierna gevolgd door nieuwe praktijk handelingen en het behandelen van recente ongelukken. U krijgt les van goed gecertificeerd en gediplomeerde instructeurs die ook vele jaren praktijk ervaring hebben.

Bij grotere groepen bieden wij de mogelijkheid om in overleg met u de cursus op een door u te bepalen locatie te verzorgen.

Wij mogen voor de ETW gecertificeerde boomverzorgers ETW punten uitreiken voor het volgen van deze cursus.

Voor meer vrijblijvende informatie neem contact met ons op.

Oefening met EHBO Vorden en Brandweer

In februari werd er midden in het centrum bij de kerk in Vorden een groot ongeval gesimuleerd om de EHBO en Brandweer van Vorden te testen in hun vaardigheden. RISK Organisatie maakte hier ook deel van uit en heeft zijn ambulance ingezet om de realiteit zo optimaal mogelijk naar voren te brengen.

Binnen 45 minuten was het slachtoffer, die beklemd in de auto zat, verwijderd door de brandweer. Mede door de hulp van de EHBO’ers zijn ook de overige slachtoffers goed behandeld en konden zij na behandeling weer naar huis.

Nut en noodzaak van evacutieplannen

Ook jullie hebben vast het tragische nieuws meegekregen van de brand in de discotheek in Santa Maria Brazilië. Misschien is de kans kleiner, ook in Nederland kan dit gebeuren, de tragische brand in het Hemeltje in Volendam is hiervan helaas het trieste bewijs.
Uit het eerste feitenrelaas tot nu toe valt op te maken dat er naast fysiek bouwkundige en procedurele fouten eveneens in preventief opzicht tekortkomingen waren. Veelal worden vlucht- / evacuatieplannen opgesteld vanuit doeltreffendheid. Hoe willen wij als professionals dat bezoekers zich gedragen, welke route dienen zij te volgen. Mensen, zeker in levensbedreigende omstandigheden gedragen zich echter primair instinctief. Dresseren in dergelijke situaties is redelijk zinloos. Als bijsturen noodzakelijk is zijn zintuiglijke prikkels het meest effectief. Vluchtwegen aangeven door middel van dynamische lichtlijnen op oog-, vloer- en plafondhoogte eventueel auditief ondersteund bieden de meeste kans. De bekende groene borden die de route naar de nooduitgang hangen boven deuren of aan plafonds, de plaats waar door rook het zicht als eerste wordt beperkt. Daarnaast blijkt dat het blikveld in noodsituaties van ’teveel mensen op een beperkte oppervlakte in grote haast zoekend naar een uitweg’ recht vooruit is. Het is daarom raadzaam noodplannen te baseren op gedrag in noodsituaties.
Bouwkundige maatregelen en training van gemotiveerd en gekwalificeerd personeel vormen de noodzakelijke basis voor een zo optimaal mogelijke veiligheid

Wil je weten of je organisatie hier op voorbereid is, neem dan contact met ons op.

Certificatie VCA

RISK Organisatie kan organisaties adviseren en begeleiden bij het certificeerbaar worden voor onder andere VCA* en/of VCA** en de medewerkers opleiden om aan de eisen van certificeerbaarheid te voldoen.

Omschrijving:
Afhankelijk van de aard van de organisatie en de werkzaamheden die voorkomen kan RISK Organisatie tot en met de certificatie van dienst zijn.

Certificatie OHSAS 18001

RISK Organisatie kan organisaties adviseren en begeleiden bij het certificeerbaar worden voor onder andere VCA* en/of VCA** en de medewerkers opleiden om aan de eisen van certificeerbaarheid te voldoen.

Omschrijving:
Afhankelijk van de aard van de organisatie en de werkzaamheden die voorkomen kan RISK Organisatie tot en met de certificatie van dienst zijn.

Certificatie ISO 9001

RISK Organisatie kan organisaties adviseren en begeleiden bij het certificeerbaar worden voor onder andere VCA* en/of VCA** en de medewerkers opleiden om aan de eisen van certificeerbaarheid te voldoen.

Omschrijving:
Afhankelijk van de aard van de organisatie en de werkzaamheden die voorkomen kan RISK Organisatie tot en met de certificatie van dienst zijn.

Verzuimbegeleiding

RISK Organisatie kan u adviseren bij uw verzuimbegeleiding en medische arbo-verplichtingen. U kunt daarbij denken aan inventarisatie van aanwezige onderwerpen voor een Periodiek Arbeidskundig GezondheidsOnderzoek (PAGO)/ Periodiek Medisch Onderzoek (PMO) maar ook aan advisering, begeleiding of onderzoek door een bedrijfsarts.

BHV-Organisatie

RISK Organisatie kan voor uw eigen organisatie de basishulpverlening (bedrijfshulpverlening/ BHV) opzetten , optimaliseren of auditen.

Naast uitvoeren van een nulmeting (inventarisatie van aanwezige risico’s, benodigde BHV-ers en BHV-middelen) kunnen de BHV-ers opgeleid worden en BHV-oefeningen voor u verzorgd worden. Hierbij kan gebruik worden gemaakt van LOTUS slachtoffers, rookmachine en dergelijke. Daarnaast kan met behulp van onze volledig ingerichte ambulance de overdracht van slachtoffers naar een ambulance worden geoefend.

Na het uitvoeren van een BHV-audit kan RISK Organisatie in een rapport aangeven of en zo ja welke verbetermogelijkheden binnen uw BHV-organisatie aangetroffen zijn.