RISK Organisatie ondersteunt de Achterhoek Cup

RISK Organisatie is sinds de oprichting van de  Achterhoek Cup  als subsponsor gekoppeld aan dit geweldige initiatief. Een evenement dat voor alle voetbalclubs uit de Achterhoek en omgeving een jaarlijks terugkerend toernooi is worden. Het is een competitie voor Standaard Heren, Jeugd Onder 15 en Vrouwenteams uit de Achterhoek en omgeving.

 

 

 

PERSBERICHT 2013

vv Viod initieert Bordbusters Achterhoek Cup met De Graafschap.

De Bordbusters Achterhoek Cup is een nieuw initiatief in de Achterhoek, een rijk gebied als het amateurvoetbal betreft. Een toernooi voor eerste elftallen in het voorjaar, met als hoofdprijs een thuisduel tegen De Graafschap. Dit duel vindt plaats in de voorbereiding van het volgende seizoen. Het knock out-toernooi is een initiatief van vv Viod, in samenwerking met De Graafschap.

De eerste serie wedstrijden vindt in de regio plaats op doordeweekse avonden, in de maanden maart, april en mei. Clubs kunnen zich tot 22 februari gratis inschrijven voor de Bordbusters Achterhoek Cup. De loting vindt 8 maart in stadion De Vijverberg plaats, voorafgaand aan de wedstrijd De Graafschap-FC Volendam.

Vanaf de kwartfinales worden de wedstrijden op de velden van v.v. Viod gespeeld, de finale is gepland in het weekend van 8/9 juni.  De scheidsrechtersvereniging Doetinchem en omstreken heeft haar volledige medewerking toegezegd en draagt zorg voor de scheidrechters tijdens alle duels. De halve finales en de finale worden geleid door een neutraal trio.

Een noviteit is dat een gele kaart bestraft wordt met een tijdstraf van 10 minuten. Bij twee gele kaarten volgt veldverwijdering. Gele kaarten worden niet gemeld bij de KNVB, waardoor dit geen gevolgen zal hebben voor competitie- nacompetitiewedstrijden. Een rode kaart wordt wel gewoon afgehandeld volgens de normen van de KNVB.

Het toernooi wordt financieel mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Bordbusters BV en als subsponsors hebben Aquarius, Brandpepper BV, Trade Med BV en RISK zich aan de Achterhoek Cup verbonden.

De organisatie is in handen van Viod uit Doetinchem. Viod en De Graafschap  hechten er grote waarde aan dat de rode draad van het toernooi moet zijn: ‘Zonder respect geen voetbal’… niet alleen nú maar áltijd!